کلیدواژه

تعداد 15

گفت‌وگوی عصر اندیشه با دکتر کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل

عصر ائتلاف‌ها گذشته است

نویسنده: کیهان برزگر  |   ۷ آبان ۱۳۹۷

ما باید رویکرد ائتلاف‌محور و تکیه کامل بر دیگران، اعم از غرب یا شرق را در اندیشه‌های تئوریک و سیاست‌گذاری خود کنار بگذاریم و روی پای خود بایستیم. یعنی ما باید سایز قدرت ملی خود را تقویت نموده و آسیب‌پذیری‌مان را از درون کم کنیم.

روسیه در دو راهی بحران سوریه

نویسنده: جواد آرامی  |   ۱۶ تیر ۱۳۹۷

روس ها به اهمیت همکاری با ایران در خصوص سوریه واقف هستند و كاملا آگاهند كه دستاوردهای نظامی - امنیتی آنها صرفا با همکاری ایران كه میدان جنگ را در اختیار دارد بدست آمده است.

تحول پیمان های دفاعی - امنیتی خاورمیانه و تغییر ساختار تهدیدات امنیت ملی ایران

نویسنده: عبدالرسول دیو سالار  |   ۱۵ آبان ۱۳۹۵

پیمان های دفاعی به عنوان یکی از ابزارهای دیپلماسی دفاعی، یکی از ابعاد مهم نرم قدرت دفاعی به شمار می روند. به همین سبب پاسخ به تهدیدات برآمده از پیمان های دفاعی رقبای منطقه ای ایران، تنها از مسیر افزایش قدرت سخت دفاعی امکانپذیر نیست و به نتایج موثری منجر نخواهد شد. 

صنعت خشونت

نویسنده: قدیر نصری  |   ۱۳ تیر ۱۳۹۵

 آنچه در پی می‌آید تأملی بر خصایص کمتر گفته شدهٔ داعش است تا زمینه را فراهم کنم به پنج دلیلی که ثابت می‌کنند با صنعت خشم نمی‌توان قلمرو و سرزمین مشخصی را اشغال و کشور جدیدی را به مجموعه ملل دنیا اضافه کرد.

احداث پایگاه نظامی ترکیه در قطر و نظم امنیتی خلیج فارس

نویسنده: جواد حیران نيا (مدیر گروه)  |   ۳۰ دی ۱۳۹۴

اقداماتی چون احداث پایگاه نظامی ترکیه در قطر نمی تواند نظم و ساختاری فراگیر و جامع را برای منطقه به ارمغان آورد. اما این اقدام بسته به برخی شرایط نیز نمی تواند در تضاد با منافع ایران تلقی شود.

سایه تاریخ در نگاه ترکیه و ارمنستان

نویسنده: حسین مفیدی احمدی  |   ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۴

به نظر می رسد سایه تاریخ روابط ایروان و آنکارا، بیش از ترکیه، بر سر ارمنستان افکنده شده است. تحولات هویتی و گفتمانی چند سال اخیر در ترکیه، بخش مهمی از موانع هویتی و تا حدودی سیاسی عادی سازی "مسئله قتل و عام ارامنه" و روابط با ارمنستان را از میان برده است. حال آنکه "مسئله کشتار ارامنه" و همچنین استفاده سیاسی حاکمین ارمنستان از این مسئله، همچنان مانعی مهم برای بهبود روابط دو کشور باقی خواهد ماند.

توافق هسته ای ژنو و نقش منطقه ای ایران

نویسنده: کیهان برزگر  |   ۲۶ بهمن ۱۳۹۲

در روند دستیابی به یک توافق جامع هسته ای داشتن یک نقش قوی منطقه ای برای مدیریت و خنثی کردن فشارهای نیروهای مخالف منطقه ای ضروری است.

جایگاه ترانزیتی ترکیه و امنیت انرژی اروپا

نویسنده: مسعود رضائی  |   ۱۷ آذر ۱۳۹۲

ترکیه به­عنوان بخشی از تلاش­های هماهنگ برای گسترش دامنه واردات انرژی خود و ایفای نقش «پل انرژی» برای اتحادیه اروپا در تعدادی از پروژه­های انتقال گاز و نفت دریای خزر به اروپا مشارکت دارد.

چشم انداز روابط ترکیه و روسیه

۱۵ مرداد ۱۳۹۲

صرف نظر از اختلافات و رقابتی که در روابط ترکیه و روسیه ایجاد شده، به نظر می رسد این روابط مسیر درستی را طی می کند و می تواند نشان دهنده این موضوع باشد که چگونه سیستم های منطقه ای در نظم نوین بین المللی شکل می گیرند.