کلیدواژه

تعداد 59

انتشار مقاله دکتر برزگر در تابناک

‍ آیا «امپراتوری فارس» برگشته است؟

نویسنده: کیهان برزگر  |   ۹ بهمن ۱۳۹۷

یک جریان قوی در صحنه بین المللی سعی دارد این بحث را جا بیندازد که حضور فعال منطقه‌ای ایران همراه با برنامه موشکی و حضور قوی در نقاط ژئواستراتژیک جهان به نوعی تجدید حیات امپراتوری فارس است که خطرات جدی برای امنیت جهانی دارد. در آخرین تلاش برای مبارزه با این نفوذ به اصطلاح «بی ثبات کننده»، دولت ترامپ با برنامه ریزی یک کنفرانس ضد ایرانی در ورشو با محوریت «صلح و ثبات» در خاورمیانه، امیدوار است یک مجموعه ضد ایرانی را دور هم جمع کند.

انتشار مقاله دکتر کیهان برزگر، رئیس پژوهشکده در گلوبال بریف

امكان «توافق بزرگ» بین ایران و آمریكا پس از خروج از برجام

نویسنده: کیهان برزگر  |   ۲۹ آبان ۱۳۹۷

ایران یك سیاست مقاومتی به منظور دفع تهدیدات اعمالی آمریكا با تمركز بر راهبرد «نگاه به درون» را در پیش گرفت تا از این طریق ظرفیت و قوت اقتصاد ملی خود را تقویت كرده و همزمان با بهره‌برداری از موقعیت برتر ژئوپلتیك خود در مدیریت بحران‌های منطقه‌ای به ایفای نقش سیاسی خود بپردازد.

انتشار مقاله دکتر کیهان برزگر، رئیس پژوهشکده در مرکز مطالعات الجزیره

ایران و توازن قوای در حال ظهور منطقه‌ای

نویسنده: کیهان برزگر  |   ۳ مهر ۱۳۹۷

تمایل به تقویت "همکاری های منطقه ای" همواره در استراتژی سیاست خارجی ایران قوی بوده، اما همزمان نیاز دارد تا با اصل ثابت دیگر سیاست خارجی کشور یعنی "بازدارندگی تهدید از منطقه" (سخت و نرم) به نوعی تعادل برسد.

اجماع دوم

نویسنده: سید باقر اسکویی  |   ۱۹ فروردین ۱۳۹۷

بررسی برخی رخدادهای مرتبط با عرصه سیاست خارجی کشور نشان می‌دهد که دستکم محور غربی «اجماع دوم» علیه ایران از سوی اروپا و آمریکا نه تنها شکل گرفته است، بلکه از حالت ساماندهی به حالت عملیاتی تغییر ماهیت داده است.

گفتگوی احمد غلامی، سردبیر روزنامه شرق با دكتر كیهان برزگر، استاد روابط بین الملل

بهترین استراتژی برای ایران

نویسنده: کیهان برزگر  |   ۱۴ فروردین ۱۳۹۷

استراتژی «نگاه به درون» بهترین استراتژی برای تقویت قدرت ملی ایران در شرایط کنونی است؛ نگاه به درونی که خروجی‌اش ثبات و امنیت برای منطقه باشد؛ یعنی اتصال ثبات ایران به ثبات منطقه و برعکس.

فرانسه و موضوع موشکی ایران

نویسنده: مسعود رضائی  |   ۳ دی ۱۳۹۶

اكنون دولت مکرون تلاش می‌کند جایگاه فرانسه را در اتحادیه اروپا تحکیم بخشد. وی بر این باور است که با وجود برگزیت و خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، فرانسه عملاً تنها کشوری خواهد بود که درون این اتحادیه‌ از حق وتو در شورای امنیت ملل متحد و قابلیت بازدارندگی هسته‌ای برخوردار است

ترامپ، ایران و خاورمیانه

نویسنده: کیهان برزگر  |   ۸ اسفند ۱۳۹۵

اگر ترامپ نتواند بین برجام و نقش منطقه‌ای ایران تعادل برقرار کند، این مساله منجر به بی‌اعتمادی بیشتر ایران در کارآمدی همکاری‌ جمعی د ر منطقه‌ می‌شود و همین امر مطمئنا در مواضع بین‌المللی آمریکا شکاف ایجاد می‌کند. چون این سیاست قبل از هر چیز منطق همکاری‌ چندجانبه براى ايجاد امنيت و ثبات پايدار را كه مورد تاييد و تشويق جامعه جهانى است به چالش می‌کشد.

تاثیر روابط ترامپ – پوتین بر معادله ایران و عربستان سعودی

نویسنده: آرمینا آرم (مدیر گروه)  |   ۱۳ بهمن ۱۳۹۵

تمایل رئیس جمهوری جدید آمریکا برای نزدیکی و بهبود روابط این کشور با روسیه، به ویژه در زمینه حل بحران سوریه می تواند موجب تقویت مواضع ایران در سوریه و در نتیجه نقش منطقه ای ایران شود. این مسئله با اهداف مورد نظر عربستان سعودی بر مبنای مقابله با قدرت ایران همخوانی ندارد.

تحول پیمان های دفاعی - امنیتی خاورمیانه و تغییر ساختار تهدیدات امنیت ملی ایران

نویسنده: عبدالرسول دیو سالار  |   ۱۵ آبان ۱۳۹۵

پیمان های دفاعی به عنوان یکی از ابزارهای دیپلماسی دفاعی، یکی از ابعاد مهم نرم قدرت دفاعی به شمار می روند. به همین سبب پاسخ به تهدیدات برآمده از پیمان های دفاعی رقبای منطقه ای ایران، تنها از مسیر افزایش قدرت سخت دفاعی امکانپذیر نیست و به نتایج موثری منجر نخواهد شد.