آیا ممکن است تقلید از تحریرالشام در میان طالبان افغاستان به راه بیافتد؟
نویسنده: امین پرتو | ۲ بهمن ۱۴۰۳
نویسنده: امین پرتو | ۲ بهمن ۱۴۰۳
نویسنده: محمود سریع القلم | ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲
تمایلات ضد غربی سیاست خارجی ایران طی چهار دهۀ گذشته کاملاً روشن بوده است. بعضی از دولتها تلاش کردند تا مقدماتِ عادی سازی با غرب را فرآهم آورند اما عموماً ناکام ماندند. علت اصلی این ناکامی، ایدئولوژی نبوده و نیست بلکه به ماهیت ساختار سیاسی برمیگردد. اگر روابط ایران با غرب عادی سازی شود حتی با حفظ درجه ای از استقلال سیاسی مانند هند و اندونزی، قالب و مناسبات فعلی قدرت به تدریج رنگ میبازد.
نویسنده: ابوالقاسم قاسمزاده | ۱۲ شهریور ۱۴۰۱
بزرگترین آفات مدنیت و استقرار حاکمیت مدنی در سراسر کشورهای منطقه عشیرهگرایی و تفکر و باورهای قبیلهایست. این گزاره از شمال آفریقا تا لبنان و سوریه در کنار سواحل مدیترانه و از عربستان تا عراق و دیگر کشورهای عربی در کناره دریای عمان و خلیجفارس دیده میشود.
۲۲ آذر ۱۳۹۹
هشتمین گزارش جهانی شاخص تروریسم (GTI) که هرساله توسط موسسه مطالعات اقتصاد و صلح استرالیا تهیه میشود، امسال در میانه کشاکش استمرار کوید 19و تداوم منازعات منطقه خاورمیانه منتشر شد. این گزارش مطالعه جامعی است که تاثیر تروریسم بر 163 کشور را بررسی کرده و بر اساس معیارهای خود، رتبه کشورها را بین صفر تا 10، رتبه بندی میکند که شاخص 10 گویای وضعیت بسیار نامطلوب یک کشور خواهد بود.
انتشار مقاله رئیس پژوهشکده دکتر کیهان برزگر در روزنامه شرق
نویسنده: کیهان برزگر | ۳۰ تیر ۱۳۹۸
توقیف یک نفتکش با مالکیت انگلیس توسط نیروی دریایی سپاه، نشان از عزم راسخ ایران در انجام اقدام متقابل و برخورد با اعمال خصمانه مشارکتکنندگان در جنگ جاری اقتصادی علیه کشورمان دارد. هم زمان این اقدام، تاکید بر "وضعیت قدرت منطقهای" ایران در تنگه هرمز و خلیجفارس است. هرچند این اقدام تنش در روابط ایران و انگلیس و غرب را افزایش داده و بهانه جدیدی به کشورهای غربی برای اعمال فشارهای بیشتر سیاسی-اقتصادی علیه کشورمان میدهد، اما به نظرم برای پیشگیری از یک "تهدید بزرگتر امنیت ملی" ضروری بوده است.
انتشار مقاله دکتر برزگر در تابناک
نویسنده: کیهان برزگر | ۹ بهمن ۱۳۹۷
یک جریان قوی در صحنه بین المللی سعی دارد این بحث را جا بیندازد که حضور فعال منطقهای ایران همراه با برنامه موشکی و حضور قوی در نقاط ژئواستراتژیک جهان به نوعی تجدید حیات امپراتوری فارس است که خطرات جدی برای امنیت جهانی دارد. در آخرین تلاش برای مبارزه با این نفوذ به اصطلاح «بی ثبات کننده»، دولت ترامپ با برنامه ریزی یک کنفرانس ضد ایرانی در ورشو با محوریت «صلح و ثبات» در خاورمیانه، امیدوار است یک مجموعه ضد ایرانی را دور هم جمع کند.
انتشار مقاله دکتر برزگر در تابناک
نویسنده: کیهان برزگر | ۱۷ دی ۱۳۹۷
در سال های اخیر، فعال شدن سیاست خارجی روسیه در مناطق مختلف جهان، به ویژه در خاورمیانه، به واقعیتی انکارناپذیر تبدیل شده که منافع بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای در حوزههای موضوعی مختلف را تحت تأثیر خود قرار داده است. در پیوند با این امر، روس ها ظاهراً تلاش گسترده ای نیز در عرصه فکری و آکادمیک برای ترویج رویکردهای خود به عرصه بینالملل سازمان داده اند؛ تلاش هایی که میتواند برای دیگر کشورها، از جمله ایران نیز به عنوان الگویی، در راستای توسعه قدرت منطقه ای مورد استفاده قرار گیرد.
نویسنده: رضا اختیاری امیری | ۴ دی ۱۳۹۷
بحران در روابط عربستان سعودی و قطر از اهمیت فراوانی در معادلات منطقه غرب آسیا برخوردار است. با وجود این که بحران در روابط دو کشور بی سابق نیست، اما به نظر می رسد با توجه به شرایط کنونی ژئوپلتیک منطقه و ماهیت متفاوت بحران، بتوان آن را علیرغم تبعات سلبی، به عنوان یک فرصت برای ایران در نظر گرفت. دستگاه دیپلماسی ایران می تواند با اتخاد یک سیاست فعالانه و راهبردی منافع ملی و امنیت کشور را در زیر سیستم غرب آسیا تامین نماید.
گفتوگوی تابناک با دکتر کیهان برزگر، استاد روابط بینالملل
نویسنده: کیهان برزگر | ۲۵ آذر ۱۳۹۷
طرح این بحث از سوی امریکا و برخی کشورهای اروپایی مثل فرانسه که برای جلوگیری از یک منازعه دیگر در منطقه باید به توافق هسته ای بهتری با ایران با محوریت مسائل موشکی و تغییر رفتار منطقهای این کشور رسید، در اوضاع کنونی مشروعیت و اعتبار خاصی برای ایران و روسیه ندارد تا بر مبنای آن امتیازی به طرف مخالف بدهند.
نویسنده: حسین مفیدی احمدی | ۲۰ آبان ۱۳۹۷
قرار گرفتن ایران در مرکز تصویر تروریسم بینالملل چه به عنوان یک واقعیت در نگاه مقامات آمریکا در نظر گرفته شود و چه به عنوان یک اَبَر واقعیت برساخته، واجد مخاطرات امنیتی گستردهای برای ایران خواهد بود.