کلیدواژه

تعداد 40

انتشار سرمقاله رئیس پژوهشکده دکتر کیهان برزگر در روزنامه شرق

 استراتژی "نگاه به درون"، روش مواجهه با ترامپ

نویسنده: کیهان برزگر  |   ۱۰ مهر ۱۳۹۶

استراتژی "نگاه به درون" مبنای تقویت قدرت ملی ایران در عرصه منطقه ای و جهانی را بیش از هرچیز در "خود اتکایی اقتصادی" و "بهره برداری از برتری ژئوپلتیک" خود می داند تا از این طریق نقش و ارزش استراتژیک ایران در عرصه سیاست خارجی افزایش یابد.

اضطرار ژئوپلیتیک و شکل گیری برجام

نویسنده: کیهان برزگر  |   ۳ اسفند ۱۳۹۴

توافق هسته ای قدرت های جهانی با ایران (برجام) بیشتر ناشی از یک اضطرار ژئوپلیتیک منطقه ای بود که به نوعی کشورهای غربی را قانع کرد تا با حل موضوع هسته ای راه را برای حل معضلات استراتژیک منطقه ای هموار کنند. البته تلاش قدرت های جهانی برای جلوگیری از نزدیکی ایران به نقطه گریز هسته ای یا در طرف ایران، محدودیت های اقتصادی داخلی ناشی از تحریم های بین المللی و همچنین ضرورت حل مساله از طریق تعامل و پرهیز از جنگ مهم بودند.

برگزاری نشست مقدماتی کنفرانس مونیخ در تهران نشانگر افزایش نقش منطقه ای ایران است

نویسنده: کیهان برزگر  |   ۲۹ مهر ۱۳۹۴

شنبه بیست و پنجم مهرماه تهران میزبان نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ بود. در این نشست یک روزه نمایندگان بیش از 60 کشور و سازمان بین المللی در آن شرکت کرده بودند، دكتر كيهان برزگر، استاد روابط بين‌الملل و رییس پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه در گفت‌وگوي تفصيلي با «ایرنا» برگزاری نشست اخیر در تهران را نشان دهنده افزایش اهمیت و نقش منطقه ای ایران دانست که پس از توافق جامع هسته ای با قدرت های بزرگ و تحولات اخیر در خاورمیانه ابعاد تازه ای به خود گرفته است .به نظر این مدرس دانشگاه، رویکرد اصلی اجلاس های مونیخ تاکید بر پیوستگی امنیت منطقه ای و جهانی و پویایی بحران ها است. بر همین مبنا راه حل بحران ها هم باید همه جانبه باشد.

چالش های ائتلاف راهبردی ترکیه با عربستان

نویسنده: حسین مفیدی احمدی  |   ۲۴ خرداد ۱۳۹۴

این سئوال مطرح است که آیا ترکیه در ائتلاف کشورهای عرب سنی با محوریت عربستان برای مقابله با ایران و همچنین واکنش به تحولات یمن، حضور خواهد یافت یا خیر ؟..و در صورت حضور، این تصمیم از نظر تحلیل گران تصمیمی راهبردی است یا تاکتیکی...

بحران اوکراین و نقش ایران در تامین انرژی اتحادیه اروپا

نویسنده: آرمینا آرم (مدیر گروه)  |   ۲۴ خرداد ۱۳۹۴

کشورهای عضو اتحادیه اروپا که از سالهای گذشته تاکنون، بخش مهمی از انرژی مورد نیاز خود را از خطوط لوله واقع در اوکراین و از طریق روسیه دریافت کرده اند، نگران به خطر افتادن امنیت عرضه انرژی و تاثیر آن بر شرایط اقتصادی خود ناشی از این دگرگونی ها و رقابت های سیاسی هستند. اگر ایران بتواند از فرصت های پیش آمده به واسطه بحران اوکراین و منازعه میان روسیه و غرب استفاده کند، این موضوع در شرایط فعلی که ایران در حال مذاکره با کشورهای اروپایی و امریکا بر سر برنامه هسته ای است، می تواند قدرت چانه زنی طرف ایرانی را در مقابل غرب افزایش دهد.

نقش‌آفرینی مجلس شورای اسلامی در مذاکرات هسته‌ای

نویسنده: عباس سلمان پور سهی  |   ۲۳ فروردین ۱۳۹۴

این بهترین فرصت برای مجلس شورای اسلامی است تا در این یکسال باقیمانده با انتخاب تیمی برگزیده از نمایندگان مجلس، به نام ملت ایران و با هدف گرفتن بهانه از دست تندرویان اسرائیل، با هیاتی از کنگره آمریکا مذاکراتی را با محوریت لغو قانون تحریم‌های کنگره علیه نظام جمهوری اسلامی آغاز نموده و از این شکاف و فرصت بوجود آمده بیشترین نفع را برای ملت ایران به ارمغان آورد و نام مجلس نهم را در تاریخ به عنوان آغازگر مذاکرات پارلمانی به ثبت رساند.

پرونده هسته ای و طرف هفتم مذاکرات

نویسنده: سید حسین موسوی  |   ۱۳ بهمن ۱۳۹۳

چالش و اختلافات پنهانی امریکا و رژیم صهیونیستی بر سر پرونده هسته ای ایران به اندازه ای بزرگ شده که دو طرف را به استفاده از حربه های عمیق در ساختارهای سیاسی داخلی شان ناگزیر ساخته است. در بررسی ابعاد گوناگون این کشمکش، یک تفسیر شتابزده این است که گفته شود میان دولت باراک اوباما و جمهوریخواهان کنگره و سنای امریکا تقسیم نقش صورت گرفته و اقدامات ظاهری دو طرف جنبه نمایشی داشته که هدفش سوق دادن ایران به نشان دادن نرمش بیشتر در مهلت باقیمانده است.

ایران قدرتمند: جبر تاریخی!

نویسنده: کیهان برزگر  |   ۹ دی ۱۳۹۳

رئیس پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه دکتر کیهان برزگر از قدرت منطقه ای ایران با "اقتصاد ایران" می گوید.

بهار عربی، آشکار شدن واقعیات پنهان

نویسنده: سید اسداله اطهری (ناظر علمی)  |   ۵ آبان ۱۳۹۳

دیگ جوشان خاورمیانه گویی هرگز نیت خاموشی ندارد. جنگ اعراب و اسرائیل، جنگ ایران و عراق، اشغال کویت و جنگ اول خلیج فارس، اشغال افغانستان و عراق و در نهایت مساله فلسطین بهمراه دهها کودتا و بحران همگی نشانه ­هایی از بازتولید مستمر بحران در منطقه خاورمیانه هستند.

بحران اوکراین و فرصت های جدید برای منافع ملی ایران

۱ اردیبهشت ۱۳۹۳

به طور کلی می توان گفت که ایران در بحران اوکراین و الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه می تواند با حفظ سیاست مستقل ملی و عدم تمایل به هیچ یک از قدرت های بین المللی و تقویت سیاست منطقه گرایی، منافع ملی خود را در سه حوزه "مسائل دفاعی ، امنیتی و موازنه قوا منطقه ای"، "پرونده هسته ای ایران" و "مسائل مربوط به انرژی" دنبال کند.