کلیدواژه

تعداد 26

ارزیابی یک ترور: آیا اسرائیل به هدف خود می رسد؟

۳ دی ۱۳۹۹

فرض مسلط و غالب نزد تحلیلگران این است که ترور دکتر محسن فخری زاده، توسط اسرائیل انجام شده است. در این صورت، باید هزینه ها و مزایای این اقدام را از نگاه اسرائیل بررسی کرد. برای این منظور، باید به سوالات خاصی پاسخ داده شود: هدف استراتژیک از این اقدام چه بوده است و احتمال موفقیت نهایی آن تا چه میزان است؟

ایران و آمریکای آینده

نویسنده: سهراب انعامی علمداری  |   ۱۲ آبان ۱۳۹۹

انتخابات 2020 آمریکا به روزهای سرنوشت ساز خود رسیده، در این دوره نیز ایران به عنوان محور چالشی سیاست خارجی و مناظرات دو رقیب دموکرات و جمهوریخواه یعنی جو بایدن و دونالد ترامپ تبدیل شداست.

لغو تحریم‌های تسلیحاتی و محدودیتِ فرهنگ راهبردی ایران

نویسنده: مسعود رضائی  |   ۱۰ آبان ۱۳۹۹

وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در 27 مهر 1399، با انتشار یک بیانیۀ رسمی اعلام کرد که بر اساس قطعنامۀ 2231 شورای امنیت ملل متحد؛ از این تاریخ و پس از 13 سال، ایران مجاز به واردات و عرضۀ همه نوع تسلیحات متعارف در سطح بین‌المللی است. حسن روحانی – رئیس‌جمهور - نیز پایان تحریم تسلیحاتی را یک گشایش و موفقیت دیپلماتیک برای دولت خود خواند و آن را به عنوان یکی از دستاوردهای مهم توافق هسته‌ای و پیامد صبری راهبردی قلمداد نمود که در پرتو آن، می‌توان با خرید سلاح و مهماتِ مورد نیاز، بازدارندگیِ نظامی کشور را تقویت نمود.

چگونه جنگ یمن پرستیژ سعودی‌ها را به چالش كشید

نویسنده: سيدعلی نجات  |   ۱۴ مهر ۱۳۹۸

بارزترین نتیجه جنگ علیه یمن شکسته شدن هیبت نظامی عربستان سعودی است، بطوریكه هم اکنون سعودی‌ها به دنبال یک گریز‌گاه آبرومندانه هستند تا این هیبت بیش از پیش شکسته نشود.

ایرانی بودن موشك‌های انصار الله یمن: ادعا یا واقعیت؟

نویسنده: سید مرتضی کاظمی دینان  |   ۱۷ بهمن ۱۳۹۶

هدف اصلی برای طرح ادعاهای مربوط به "ایرانی بودن موشك‌های شلیك شده از یمن به سوی عربستان سعودی"، كشاندن ایران به پای میز مذاكره درباره تحدید توان و نظارت بر فعالیت های موشكی اش است.

اضطرار ژئوپلیتیک و شکل گیری برجام

نویسنده: کیهان برزگر  |   ۳ اسفند ۱۳۹۴

توافق هسته ای قدرت های جهانی با ایران (برجام) بیشتر ناشی از یک اضطرار ژئوپلیتیک منطقه ای بود که به نوعی کشورهای غربی را قانع کرد تا با حل موضوع هسته ای راه را برای حل معضلات استراتژیک منطقه ای هموار کنند. البته تلاش قدرت های جهانی برای جلوگیری از نزدیکی ایران به نقطه گریز هسته ای یا در طرف ایران، محدودیت های اقتصادی داخلی ناشی از تحریم های بین المللی و همچنین ضرورت حل مساله از طریق تعامل و پرهیز از جنگ مهم بودند.

خشم به فرمان خرد : تاملی دیگر در خشونت ورزی به سیاق داعش

نویسنده: قدیر نصری (رئیس پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه)  |   ۲۲ مهر ۱۳۹۳

می‌کوشم خشونت‌های ارتکابی داعش را در زیر مبحث «خشونت عقلانیت مدرن» وارسی کنم. همه سخنم برای تأیید این حدس خواهد بود که داعش به رغم رژه به گذشته، حرکتی کاملاً مدرن و فراخوانی سنن و آموزه‌های تاریخی، صرفاً یک استراتژی برای تضمین بقا است.

چالش هاى گفتمان سكولاريسم در تركيه

نویسنده: سحر تقی پور  |   ۲ تیر ۱۳۹۳

در مجموع تعارض بین سکولاریسم و اسلام گرایی هنوز مساله اساسی در سیاست ترکیه است. بنابراین باید برای فهم قرائت ترک از سکولاریزاسیون به عنوان فراگردی حاصل عملکرد علمی و اقتصادی و دیگر نیروهای متحول کننده جامعه و سکولاریسم ناشی از یک ایدئولوژی سیاسی و ترسیم کننده شیوه نوینی از زندگی سکولار تمایز قائل شد. نوع سکولاریسم امروز ترکیه با سکولاریسم فرانسوی و امریکایی آن متفاوت است زیرا هدف آن بیش از آنکه جداسازی دین و سیاست باشد مهار دین است.

بنیان مشکلات ما فکری است

۳۰ مهر ۱۳۹۲

سریع القلم تاکید کرد: اگر رسانه ملی ما معتقد به توسعه و فهم بین‌المللی باشد نیمی از برنامه‌های خود را به زبان انگلیسی تولید و پخش می‌کند و با انرژی که این نهاد ملی دارد می‌تواند ظرف مدت دو سال در فرهنگ جامعه تغییر ایجاد کند.