روابط ایران و عربستان در دور دوم ریاست جمهوری ترامپ
نویسنده: جواد حیران نيا (مدیر گروه) | ۲۲ آبان ۱۴۰۳
جواد حیران نیا مدیر گروه مطالعات خلیج فارس و کشورهای همجوار در پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه است. وی دانش آموخته دکتری رشته روابط بین الملل در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران می باشد. حوزه مطالعاتی آقای حیران نیا مسائل خاورمیانه و مطالعات خلیج فارس می باشد.
نامبرده مقالاتی به فارسی در مجلات معتبر داخلی و خارجی به چاپ رسانده است. آخرین آثار پژوهشی وی عبارتند از:
نامبرده مقالاتی را در مجلات معتبر داخلی و بین المللی به چاپ رسانده است. آخرین آثار پژوهشی وی عبارتند از:
«نظم های امنیتی خلیج فارس؛ گذار از رئالیسم به لیبرالیسم»، در کتاب «سیاست، هویت و امنیت در خلیج فارس»، تالیف سید جواد صالحی و همکاران، (تهران: پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه، ۱۳۹۸)؛ مقاله «استراتژی چین در قبال ایران»،(مشترک با پروفسور محمود منشی پوری استاد دانشگاه کالیفرنیا برکلی) منتشر شده در مجله The Middle East policy
کتاب «طرحهای ایران برای امنیت خلیج فارس» انتشارات بین المللی «راتلج»( Routledge) در دست انتشار.
نویسنده: جواد حیران نيا (مدیر گروه) | ۲۲ آبان ۱۴۰۳
نویسنده: جواد حیران نيا (مدیر گروه) | ۹ مرداد ۱۴۰۳
۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
نویسنده: جواد حیران نيا (مدیر گروه) | ۲۹ مهر ۱۴۰۲
برای بررسی سیاست ایران در خصوص عادی سازی روابط اعراب با اسرائیل و به طور ویژه عربستان با اسرائیل باید شرایط نظام بین الملل و نظم منطقه ای مورد بررسی قرار گیرد. این موضوع به ویژه بر اساس «نظریه نقش» قابل تحلیل است که مطابق نظم در حال گذار بین المللی و نظم منطقه ای متأثر از آن، نقش قدرتهای میانی چون عربستان در آن چیست.
نویسنده: جواد حیران نيا (مدیر گروه) عبدالرسول دیو سالار | ۶ فروردین ۱۴۰۱
نشست نقد و بررسی کتاب «فاصله از پرتگاه: گام به گام تا بازسازی نظام امنیتی در خلیج فارس»، به همت گروه مطالعات خلیج فارس و کشورهای همجوار مرکز پژوهش های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه با سخنرانی پروفسور شیرین هانتر، استاد دانشگاه جورج واشنگتن، دکتر عبدالرسول دیوسالار، استاد دانشگاه اتحادیه اروپا و همچنین دکتر قدیر نصری، رئیس مرکز پژوهش های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه و با مدیریت دکتر جواد حیران نیا، مدیر گروه مطالعات خلیج فارس برگزار شد.
نویسنده: جواد حیران نيا (مدیر گروه) | ۴ دی ۱۴۰۰
همکاری موشکی عربستان و چین از دهه 1980 میلادی رو به گسترش بوده و ایجاد موازنه موشکی علیه دشمنان منطقه ای از جمله ایران و متحدان آن از دلایل اصلی این برنامه بوده است. شبکه سیانان اخیرا گزارش داده است که آژانسهای اطلاعاتی آمریکا ارزیابی کردند که عربستان سعودی با کمک چین در حال تولید موشکهای بالستیک خود است.
نویسنده: جواد حیران نيا (مدیر گروه) | ۱۳ آذر ۱۴۰۰
شورای آتلانتیک در تحلیلی نوشت در حالی که ایالات متحده تمایل خود را برای یک برجام «طولانی تر و قوی تر» ابراز کرده، اما این کشور اذعان دارد که بازگشت به پایبندی به توافق اولیه، اولین گام ضروری است.
مقاله اختصاصی پروفسور شیرین هانتر برای سایت مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه
نویسنده: جواد حیران نيا (مدیر گروه) | ۲۹ شهریور ۱۴۰۰
هر سیستم امنیتی که در منطقه خلیج فارس شکل بگیرد، عمدتا بر دشمنی مشترک با ایران و مهار آن متکی خواهد بود. این محاسبات در صورتی تغییر می کند
مقاله اختصاصی پروفسور نادر انتصار برای سایت مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه
نویسنده: جواد حیران نيا (مدیر گروه) | ۲۷ شهریور ۱۴۰۰
اثربخشی نقش های منطقه ای ایران و عربستان سعودی توسط عوامل مختلفی از جمله منافع و انگیزه های ملی آنها، میزان درک تهدید، تعادل نظامی منطقه ای و زمینه سیاسی خارجی و داخلی تعیین می شود.
نویسنده: جواد حیران نيا (مدیر گروه) | ۲۷ شهریور ۱۴۰۰
حضور اسرائیل در ستاد مرکزی نیروهای ارتش آمریکا (سنتکام) تمرکز اطلاعاتی و عملیاتی اسرائیل بر ایران را در قالب یک رژیم امنیتی جدید بیشتر خواهد کرد. نظم حاکم بر خلیج فارس در دوره بایدن را می توان ادامه راه ترامپ در کلیت آن دانست که با فاصله گرفتن از هژمونی گرایی مبتنی بر نظم لیبرالی تعریف می شود.