بهزاد  احمدی لفورکی (ناظر علمی)

بهزاد احمدی لفورکی (ناظر علمی)

بهزاد احمدی لفورکی پژوهشگر ارشد مهمان و ناظر علمی گروه بررسی ملاحظات اروپا در خاورمیانه در پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه است. وی فارغ التحصیل دکتری رشته روابط بین الملل از دانشگاه شهید بهشتی و عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران می باشد. حوزه مطالعاتی آقای احمدی مطالعات اروپا و حکمرانی بین المللی فضای سایبری است.

نامبرده کتاب و مقالاتی به فارسی در مجلات معتبر داخلی به چاپ رسانده است. آخرین آثار پژوهشی وی عبارتند از: در همسایگی بحران؛ راهبرد امنیتی اتحادیه اروپا در غرب آسیا و شمال آفریقا (مؤسسه ابرار معاصر تهران، ۱۳۹۹)؛ چشم انداز منطقه ای ایران؛ بررسی راهبردهای قدرتهای فرامنطقه ای: جمهوری فدرال آلمان (مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری، ۱۳۹۷)؛ آلمان فدرال: سیاست خارجی، سیاست خاورمیانه‌ای و سیاست در قبال ایران (مؤسسه ابرار معاصر تهران، 1395)؛ بایسته های راهبرد ایران در حکمرانی دیجیتال و حکمرانی سایبری (مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، 1400)؛ ژئوپلیتیک نوظهور سایبری؛ فرصتی برای همگرایی در خلیج فارس (فصلنامه علمی مطالعات خاورمیانه، دوره ۲۹، شماره ۴، شماره پیاپی ۱۱۰، بهمن ۱۴۰۱)؛ و رویکرد اروپا به منازعه یمن؛ از هنجارگرایی به عملگرایی (به همراه دکتر سهراب سعدالدین، فصلنامه رهیافت‌های سیاسی و بین المللی، دوره 12، شماره 2 ، شماره پیاپی 64، زمستان).


تعداد 3

جایگاه جمهوری اسلامی ایران در راهبرد خاورمیانه ای اروپا

نویسنده: بهزاد احمدی لفورکی (ناظر علمی) | ۲۵ اسفند ۱۳۹۵

پس از برجام و تحولات در نظم منطقه‌ وانا، پویایی‌های بیشتری برای همکاری‌های موثرتر میان ایران و اتحادیه اروپا به خصوص در زمینه ثبات و امنیت در منطقه وانا وجود دارد و بسیاری از بندهای راهبرد جهانی سیاست خارجی و امنیتی مشترک اتحادیه اروپا با همکاری و همراهی ایران فرصت بمراتب بیشتری برای محقق شدن پیدا خواهند کرد.

نظم نوظهور جهانی در پرتو حضور روسیه در سوریه

نویسنده: بهزاد احمدی لفورکی (ناظر علمی) | ۱۹ دی ۱۳۹۴

روسیه با مداخله در سوریه جلوی یکه‌تازی غرب برای تحمیل نظم جهانی مورد نظر خود را گرفته و شکل‌گیری این نظم را بدون موافقت مسکو با مشکل روبرو ساخته است. این موضع در کنار انضمام کریمه به خاک روسیه قابل فهم‌تر است و نشان می‌دهد که روسیه از توان بازتعریف نظم مذکور یا حداقل ایفای نقش برهم زننده برخوردار است. در واقع روس‌ها به خوبی فهمیده‌اند که در مقام یک قدرت بزرگ جهانی ‌‌باید از ظرفیت‌های خود بخصوص ظرفیت‌های ژئوپلیتیکی برای تاثیرگذاری بر شکل‌گیری نظم نوظهور جهانی و منطقه‌ای و مهار آمریکا برای تامین مافع خود بهره گیرند.

پیامدهای سرنگونی سوخوی روسی توسط ترکیه بر روابط روسیه - ناتو

نویسنده: بهزاد احمدی لفورکی (ناظر علمی) | ۱۵ آذر ۱۳۹۴

دبیر کل ناتو، ضمن اعلام حمایت اعضا از حق ترکیه برای دفاع از حریم هوایی خود، از اقدام آنکارا حمایت کرد و در عین حال از دو طرف خواست تا آرامش خود را حفظ کنند. درواقع بحران فوق نشان می‌دهد که متاسفانه ناتو درباره مدیریت بحران، فاقد یک مکانیزم مشخص است که به نحوی بتواند باعث کاهش تنش شود.

بیوگرافی