گروه مطالعات ادبیات سیاسی و متن های اساسی در باب خاورمیانه

تعداد 55

پایان جاه طلبی؛ گذشته، حال و آینده آمریکا در خاورمیانه

نویسنده: شهاب دلیلی (مدیر گروه)  |   ۲۳ مرداد ۱۴۰۳

به عقیده استیون کوک انگیزه های آرمان گرایانه و ایدئالیستی قابل ستایش هستند اما نمی توانند پروژه سیاست خارجی آمریکا برای تحول خاورمیانه را توضیح دهند و بیشتر گمراه کننده هستند. کوک در این کتاب از منظر واقع گرایی به جاه طلبی آمریکا در خاورمیانه می پردازد.

انتخابات در خاورمیانه و شمال آفریقا 2023

نویسنده: شهاب دلیلی (مدیر گروه)  |   ۶ مرداد ۱۴۰۳

چرا انتخابات در خاورمیانه و شمال آفریقا کارکرد عمومی خود را نداشته و ندارد و به سازوکاری برای حفظ ارکان اقتدارگرایی بدل شده است؟ چرا پس از گذشت یک دهه از بهار عربی طلسم انتخابات آزاد، رقابتی و منصفانه در منطقه منا همچنان پابرجاست و نمی­ شکند؟

گسل های سیاسی در خاورمیانه 2023

نویسنده: شهاب دلیلی (مدیر گروه)  |   ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

سوال کینگ­شوک چاترجی و همکاران او این است که گسل اصلی منطقه کدام یکی از گسل ­های موجود است؟ به عقیده چاترجی پاسخ به این سوال ماهیتی پرسپکتیوی دارد؛ به این معنا که شناخت گسل اصلی بستگی به منظر و نگاه بینند دارد.

مردن با شمشیر

نویسنده: شهاب دلیلی (مدیر گروه)  |   ۲۸ اسفند ۱۴۰۲

تافت عنوان اثر خود را از سخن حضرت عیسی (انجیل متی؛ 26 ، 52) الهام گرفته است. آن­جایی که یکی از یاران عیسی مسیح شمشیر بر کشید و گوش یکی از خادمین کاهن اعظم را برید. آنگاه عیسی به آن فرد گفت که شمشیر را غلاف کند، زیرا هر کس شمشیر برکشد و دیگری را بکشد، خود نیز با شمشیر کشته می شود

انتخابات و دموکراتیزاسیون در خاورمیانه عربی

نویسنده: شهاب دلیلی (مدیر گروه)  |   ۱۲ اسفند ۱۴۰۲

حمد و العنانی در این کتاب تلاش داشته اند تا نشان دهند چه بخشی از دوران انتخاباتی جدید تحت تأثیر میراث گذشته و دوران اقتدارگرایی  و چه بخشی جدید و تحت تأثیر بهار عربی است به عقیده آنها پاسخ به این سوال نگران کننده است.