مركز پژوهش هاي علمي و مطالعات استراتژيك خاورميانه به همراه پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي برگزار مي كنند ؛
۱۲ بهمن ۱۳۹۹
كنفرانس بين الملليِ ؛ ايران زمين و خاورميانه در قرن جديد ؛ درسهاي قرن ١٤ براي قرن ١٥
۱۲ بهمن ۱۳۹۹
كنفرانس بين الملليِ ؛ ايران زمين و خاورميانه در قرن جديد ؛ درسهاي قرن ١٤ براي قرن ١٥
۲۳ مهر ۱۳۹۹
آغاز ماه مهر، ماه آموزش و پژوهش را به جامعه دانشگاهیان، بخصوص علاقمندان به درک و فهم علمی مسایل خاورمیانه تبریک و شادباش می گوییم. پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه، در فصل جدید فعالیت های خود، از میان دانش آموختگان و دانشجویان دکتری در رشته های علوم سیاسی، روابط بین الملل، مطالعات خاورمیانه، جغرافیای سیاسی و مطالعات استراتژیک برای سال آموزشی – پژوهشی پیش رو، پژوهشگر مهمان می پذیرد.
۱۹ مهر ۱۳۹۹
به اطلاع جمیع پژوهشگران سابق و کنونی مهمان در پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه می رساند، با توجه به تحولات و تحرکات نوپدید در جوار امنیتی ایران، صرفا تحلیل هایی پذیرش و منتشر می شوند که در خصوص سه موضوع زیر باشند:
۳ شهریور ۱۳۹۹
امضای تفاهم نامه همکاری دوجانبه بین مرکز پژوهش های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه و دانشگاه عالی دفاع ملی دوم شهریور ماه 1399 مرکز مطالعات خاورمیانه میزبان هیأتی از دانشگاه عالی دفاع ملی بود. آقای دکتر علی علیزاده به عنوان نماینده دانشگاه عالی دفاع ملی در ابتدای نشست همکاری، ضمن توضیح ظرفیت های متقابل دو مرکز علمی – پژوهشی تصریح نمود که در دانشگاه عالی دفاع ملی برنامه ها و محصولات متنوعی در دستور تهیه و تولید دارد که مرکز مطالعات خاورمیانه می تواند در این راستا همراه دانشگاه مزبور باشد. بعد از توضیحات دکتر علیزاده هیأت همراه نیز با اشاره به ظرفیت هایی چون «طرح نخبگان وظیفه» و همایش های مشترک با محوریت «تحولات و تحرکات رژیم صهیونیستی اسرائیل» خواستار مشارکت مرکز در برنامه های آموزشی – پژوهشی دانشگاه دفاع ملی شدند.
با هدف همکاری علمی، پژوهشی و آموزشی
۱ مرداد ۱۳۹۹
سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و مرکز پژوهشهای علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه به منظور همکاری های علمی، پژوهشی، آموزشی و ارتقای توانمندی های فی مابین تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
نویسنده: ابراهیم متقی افسانه رشاد (دبیر گروه ) | ۱۶ تیر ۱۳۹۹
کتاب «امنیت منطقهای در شرایط آشوب: دولت قوی یا منطقه قوی» نوشته زهره پوستینچی و ابراهیم متقی، به امنیت در خاورمیانه، گروهک تروریستی داعش و امنیت داخلی ایران میپردازد. این کتاب توسط انتشارات دانشگاه عالی دفاع ملی تهران منتشر شده است.
۱۶ تیر ۱۳۹۹
دکتر قبادی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به همراه دکتر ملاییتوانی و دکتر قنبرلو معاونان پژوهشگاه و دکتر علوی پور، رئیس حوزهی ریاست ضمن بازدید از بخشهای مختلف پژوهشکدهی مطالعات استراتژیک خاورمیانه، با مسئولین این پژوهشکده دیدار و گفتوگو کردند.
انتشار کتاب دکتر مختار نوری پژوهشگر ارشد مهمان
نویسنده: مختار نوری (مدیر گروه) | ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹
مدرنیته در مقام یک نظم جدید چنان در زندگی بشری تحولآفرین بوده است که به هیچ وجه نمیتوان از این نظم مدرن و سمتوسوهای مختلفی که خلق کرده غفلت ورزید. دامنۀ وسیع سنت انتقادی نسبت به مدرنیته و وجود طیفهای فکری مختلف موید این موضوع است که احتجاجات در باب مدرنیته، هم برای زندگی بشری و هم برای حوزۀ اندیشه سیاسی، خطیر و حیاتی است. لذا بررسی و شناخت منازعاتی از این دست که بر سر معنا، ماهیت و صورتبندی سیاسی و اخلاقی مدرنیته پدید آمده است، بخشی از منطق اصلی اثر حاضر است. از این حیث، این کتاب، میخواهد این داستان فکری را بیان کند که چگونه مواجهۀ متفکران معاصر غربی با مدرنیته، از رویکرد سهوجهی «خروج»، «اعتراض» و «وفاداری» حکایت میکند. اندیشههای فوکو، لیوتار، اشتراوس، مکاینتایر، هابرماس و راولز، این رویکرد سهوجهی را نمایندگی میکنند. شش متفکر منتخب در این اثر طیفی از مواضع فلسفی، سیاسی و اخلاقی را مطرح و نمایندگی کردهاند و به ما نشان خواهند داد که چگونه مدرنیته بهمثابه یک «متن» مورد تفاسیر مختلف و متفاوتی قرار گرفته است.
۳۰ فروردین ۱۳۹۹
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه شماره 71-70 فصلنامه مطالعات منطقهای (سال نوزدهم ،شماره 3 و 4 ،پاییز و زمستان 1397) منتشر شد.
۲۹ فروردین ۱۳۹۹
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه، شماره 98 فصلنامه مطالعات خاورمیانه (سال بیست و ششم، شماره چهارم، زمستان ۱۳۹۸) منتشر شد.