حسن سلامی

حسن سلامی

حسن سلامی پژوهشگر مهمان مرکز پژوهش های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه در گروه جامعه و سیاست لبنان می باشد. وی دارای مدرک دکتری اندیشه ی سیاسی از دانشگاه سنت ژوزف (قدیس یوسف) بیروت است.

وی کارشناس مسایل لبنان، فلسطین و مصر بوده و نویسنده ی کتاب «روزنامه نگار در بحران؛ تحلیل رخدادهای سیاسی و اجتماعی لبنان و فلسطین طی 1382- 1392» است. نامبرده در حال نگارش کتاب «عروس در آتش؛ تحلیل رخدادهای سیاسی و اجتماعی لبنان در سال های 98 و 99 » برای گروه یاد شده است. یک مقاله ی علمی با عنوان «نقش شورای همکاری در تیرگی یا بهبود روابط تهران – قاهره» در مجله پژوهشکده مطالعات خاورمیانه به چاپ رسانده واز سال 1392 تا 1396در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران تدریس مطالعات مصر را بر عهده داشته است.

 


تعداد 5

لبنان و دشواری‌های نبود واقع گرایی در سیاست داخلی

نویسنده: حسن سلامی | ۶ بهمن ۱۴۰۰

با توجه به رخدادهای تازه ی کشورهای خاورمیانه به ویژه لبنان و نظر به بحران اقتصادی و وضع نابسامان طبقه ی متوسط و فقیر این کشور، خردمندان باور دارند که رهبران مذهبی و سیاسی مستقر در بیروت به یک واقع گرایی در «سیاست داخلی» نیاز دارند.

دو دیدگاه در باب استعفای وزیر اطلاع رسانی لبنان

نویسنده: حسن سلامی | ۱۵ آذر ۱۴۰۰

«جورج قَرداحی» وزیر اطلاع رسانی لبنان روز جمعه دوازدهم آذر 1400 خورشیدی با هدف حل بحران این کشور با عربستان و دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس، استعفا کرد و «میشل عون» رییس جمهوری و «نجیب میقاتی» نخست وزیر لبنان این استعفا را پذیرفتند.

جامعه بین الملل و نظام طایفه ای لبنان

نویسنده: حسن سلامی | ۲۷ مرداد ۱۴۰۰

اعتراض ها در لبنان علیه فساد و بحران اقتصادی و سوء مدیریتِ نخبگان فرقه گرا و طایفه گرا و چسبیده به قدرت، همچنان ادامه دارد و جنبش مدنی و مردمی این کشور که از ابتدای تابستان 1398 خورشیدی آغاز شده تا پایان تابستان 1400 دوام یافته است.

لبنان؛ نابرابریِ منزلت

نویسنده: حسن سلامی | ۲۹ فروردین ۱۴۰۰

در لبنان مساله یا مشکل فرهنگی و اجتماعی بزرگی وجود دارد که می توان آن را " نابرابری منزلت " نامید. برای نمونه ، جوانانی وجود دارند که تحصیلات عالیه دارند و دانش آموخته ی دانشگاه های مهم داخلی و خارجی هستند اما اغلب بیکارند. در دیدار آذرماه 1398 خورشیدی با «زیاد حرفوش» مدیرعامل خبرگزاری ملی لبنان در ساختمان وزارت اطلاع رسانی در خیابان الحمراء در غرب بیروت، او با تاکید بر تازه ترین آمار گفت که 35 درصد دانش آموختگان این کشور، بیکارند.

علل تاخیر در تشکیل دولت لبنان و سناریوهای پیش رو

۱۵ بهمن ۱۳۹۹

پس از انفجار اسکله ی بیروت در مرداد ماه 1399 خورشیدی و در پی آن استعفای هیات دولت لبنان به ریاست حسان دیاب، سعد حریری فرزند رفیق حریری نخست وزیر فقید این کشور، مامور تشکیل هیات دولت جدید شد. برغم گذشت چهار ماه از نامزدی حریری، هنوز گره های تشکیل دولت بازنشده و روزنامه‌های چاپ بیروت مانند النهار، الاخبار، البناء، اللواء، الجمهوریه و نداء الوطن ظرف روزهای گذشته نوشتند که نخست وزیر مستعفی تحرکاتی را در راستای باز کردن این گره ها آغاز و با سعد حریری و سپس نبیه بری رییس مجلس و میشل عون رییس جمهوری دیدار و گفت وگو و بر نیاز مبرم به توافق سیاسی میان تمام احزاب و گروه‌ها تاکید کرده است.

بیوگرافی