عبدالرسول دیو سالار

عبدالرسول دیو سالار

عبدالرسول دیوسالار پژوهشگر ارشد سابق در پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه طی سالهای ۱۳۹۴ الی ۱۳۹۷ بوده است. وی اکنون مدیر طرح امنیت منطقه ای در برنامه خاورمیامه دانشگاه اتحادیه اروپا (EUI) و استاد مهمان در مدرسه عالی اقتصاد و سیاست میلان است. حوزه مطالعاتی دکتر دیوسالار سیاست دفاعی ایران، نظم منطقه ای، سیاست قدرت های بزرگ در خاورمیانه، و مطالعه تطبیقی فهم از تهدید در خاورمیانه است.

نامبرده کتب، مقالات و گزارش های راهبردی زیادی به فارسی و انگلیسی به رشته تحریر درآورده است. برخی از آخرین مقالات ‌پژوهشی وی عبارتند از: «تحول تهدید و موازنه استراتژیک در سیاست خارحی ایران: مورد مطالعه تنگه هرمز»، فصلنامه بریتانیایی مطالعات خاورمیانه (۲۰۲۱)؛ «پایه های همگرایی امنیتی ایران و روسیه»، اینترنشنال اسپکتیتور (۲۰۱۹)؛ «رابطه امنیت و توسعه»، فصلنامه سیاست (۱۳۹۸)؛ «عقلانیت سیاسی در سیاست خارجی ایران»، واشنگتن کوارترلی (۲۰۱۷).

برخی از کتب دکتز دیوسالار عبارتند از: «فاصله از پرتگاه: گام به گام تا بازسازی نظام امنیتی در خلیج فارس»، انتشارات دانشگاه اتحادیه اروپا (۲۰۲۱)؛ «تاملی بر اندیشه پیشرفت»، انتشارات روزنه (۱۳۹۶)؛ «قدرت اطلاعات»، انتشارات تیسا (۱۳۹۱)؛ «راهبردها و معماری کلان فرماندهی و کنترل در روسیه»، انتشارات وزارت دفاع (۱۳۸۵).

 

 


تعداد 5

نشست نقد و بررسی کتاب «فاصله از پرتگاه: گام به گام تا بازسازی نظام امنیتی در خلیج فارس»

نویسنده: جواد حیران نيا (مدیر گروه) عبدالرسول دیو سالار | ۶ فروردین ۱۴۰۱

نشست نقد و بررسی کتاب «فاصله از پرتگاه: گام به گام تا بازسازی نظام امنیتی در خلیج فارس»، به همت گروه مطالعات خلیج فارس و کشورهای همجوار مرکز پژوهش های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه با سخنرانی پروفسور شیرین هانتر، استاد دانشگاه جورج واشنگتن، دکتر عبدالرسول دیوسالار، استاد دانشگاه اتحادیه اروپا و همچنین دکتر قدیر نصری، رئیس مرکز پژوهش های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه و با مدیریت دکتر جواد حیران نیا، مدیر گروه مطالعات خلیج فارس برگزار شد.

چالش عملیات ثبات پیش‌روی ائتلاف ایران، روسیه و ترکیه

نویسنده: عبدالرسول دیو سالار | ۲۰ فروردین ۱۳۹۷

در صورتی‌که این الگوی همکاری منطقه‌‌ای موجب بازگرداندن ثبات به سوریه شود یا حداقل بتواند مناطق عمده‌‌ای از سوریه را در یک چرخه بلندمدت ثبات‌سازی قرار دهد، آنگاه به موفقیتی استراتژیک در عرصه بین‌المللی دست یافته است که می‌تواند بر‌ای هر سه کشور نتایج قابل‌توجهی داشته باشد.

تحول پیمان های دفاعی - امنیتی خاورمیانه و تغییر ساختار تهدیدات امنیت ملی ایران

نویسنده: عبدالرسول دیو سالار | ۱۵ آبان ۱۳۹۵

پیمان های دفاعی به عنوان یکی از ابزارهای دیپلماسی دفاعی، یکی از ابعاد مهم نرم قدرت دفاعی به شمار می روند. به همین سبب پاسخ به تهدیدات برآمده از پیمان های دفاعی رقبای منطقه ای ایران، تنها از مسیر افزایش قدرت سخت دفاعی امکانپذیر نیست و به نتایج موثری منجر نخواهد شد. 

بحران سوریه و آغاز نئومرکانتیلیسم روسی

نویسنده: عبدالرسول دیو سالار | ۱۹ دی ۱۳۹۴

روس­ها از این نکته استراتژیک آگاه هستند که توان مانور سیاست خارجی در قرن 21 همچنان به دو عنصر ظرفیت اقتصادی و ظرفیت نظامی وابسته است. به این ترتیب از منظر روسی هرگونه تمایلی برای فعال­سازی سیاست خارجی و بازیابی توان تاثیرگذاری جهانی، منوط به تقویت همزمان دو بال قدرت اقتصادی و قدرت نظامی است.

اتحاد امنیتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و ضرورت بازنگری در دیپلماسی دفاعی ایران

نویسنده: عبدالرسول دیو سالار | ۲۸ اسفند ۱۳۹۳

نمایش آشکار قدرت علمی در کنار قدرت فرهنگی، بخش مهمی از روند بازنگری در الگوی بکارگیری قدرت ملی در ایران و تولید قدرت هوشمند است. این جنبه مکمل مهمی در کنار دیپلماسی رسمی دفاعی ایران به حساب می آید.

بیوگرافی