شهاب دلیلی (مدیر گروه)

شهاب دلیلی (مدیر گروه)

شهاب دلیلی مدیر گروه مطالعات ادبیات سیاسی و متن های اساسی در خاورمیانه شناسی در پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه است. نامبرده دانش آموخته دکتری اندیشه سیاسی است. حوزه مطالعاتی دکتر دلیلی اندیشه سیاسی و مباحث مربوط به هویت و نظام انتخاباتی در خاورمیانه است. از جمله آثار ایشان می توان به عناوین زیر اشاره کرد:

«تلاقی درماندگی دولت ها ـ سرخوردگی ملت ها». فصلنامه مطالعات علمی خاورمیانه. سال 29 شماره 4، زمستان 1401

«چرخش‌های عدالت: نقد عدالت لیبرالی از منظر عدالت لیبرتارینی»، پژوهشنامه انتقادی متون، سال 22، شماره 104، تیر 1401

«عدالت هویتی و اقلیت های فرهنگی». پژوهشنامه انتقادی متون و برنامه های علوم انسانی سال 19، شماره 7، مهر ۱۳۹۸

«عدالت اجتماعی و کارآمدی نظام سیاسی در جمهوری اسلامی ایران». فصلنامه مطالعات راهبردی، سال21 شماره4، زمستان 1397

 

Dalili. Shahab (2022) The Inefficiency of the Sociology of Knowledge in the Middle East,

International Journal of Political Science, Vol. 12, No 5, September & October 2022, ISSN: 2228-6217

Dalili. Shahab (2018) the position of other in liberalism and its impact on identity justice in the international relation. NAMCHRCD, 10 June 2018.

Dalili. Shahab (2016) Identity, the Main Terms of Contrast between “Globalization” and “Universalization”—an Explanation in the Field of Critical Linguistic Approach. Philosophy Study, March 2016, Vol. 6, No. 3, ISSN 2159-5313

Dalili. Shahab (2015) National Identity Turns, in the Age of Globalization. Philosophy Study, February 2015, Vol. 5, No. 2, 70-77 ISSN 2159-5313

shahabdalili@yahoo.com


تعداد 24

رقابت بر سر دولت های شکننده

نویسنده: شهاب دلیلی (مدیر گروه) | ۱۶ مهر ۱۴۰۳

آسو محمدعلی در این کتاب به سه سوال پاسخ می ­دهد؛ 1) چه چیزی باعث شکنندگی دولت ­ها در خاورمیانه می ­شود؟ 2) قدرت ­های خاورمیانه چه واکنشی به تشدید شکنندگی دولت­ های منطقه دارند؟ 3) قدرت ­های تجدیدنظرطلب و محافظه کار، کدام یک گام اول در مداخله را بر می ­دارند؟

پایان جاه طلبی؛ گذشته، حال و آینده آمریکا در خاورمیانه

نویسنده: شهاب دلیلی (مدیر گروه) | ۲۳ مرداد ۱۴۰۳

به عقیده استیون کوک انگیزه های آرمان گرایانه و ایدئالیستی قابل ستایش هستند اما نمی توانند پروژه سیاست خارجی آمریکا برای تحول خاورمیانه را توضیح دهند و بیشتر گمراه کننده هستند. کوک در این کتاب از منظر واقع گرایی به جاه طلبی آمریکا در خاورمیانه می پردازد.

انتخابات در خاورمیانه و شمال آفریقا 2023

نویسنده: شهاب دلیلی (مدیر گروه) | ۶ مرداد ۱۴۰۳

چرا انتخابات در خاورمیانه و شمال آفریقا کارکرد عمومی خود را نداشته و ندارد و به سازوکاری برای حفظ ارکان اقتدارگرایی بدل شده است؟ چرا پس از گذشت یک دهه از بهار عربی طلسم انتخابات آزاد، رقابتی و منصفانه در منطقه منا همچنان پابرجاست و نمی­ شکند؟

گسل های سیاسی در خاورمیانه 2023

نویسنده: شهاب دلیلی (مدیر گروه) | ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

سوال کینگ­شوک چاترجی و همکاران او این است که گسل اصلی منطقه کدام یکی از گسل ­های موجود است؟ به عقیده چاترجی پاسخ به این سوال ماهیتی پرسپکتیوی دارد؛ به این معنا که شناخت گسل اصلی بستگی به منظر و نگاه بینند دارد.

مردن با شمشیر

نویسنده: شهاب دلیلی (مدیر گروه) | ۲۸ اسفند ۱۴۰۲

تافت عنوان اثر خود را از سخن حضرت عیسی (انجیل متی؛ 26 ، 52) الهام گرفته است. آن­جایی که یکی از یاران عیسی مسیح شمشیر بر کشید و گوش یکی از خادمین کاهن اعظم را برید. آنگاه عیسی به آن فرد گفت که شمشیر را غلاف کند، زیرا هر کس شمشیر برکشد و دیگری را بکشد، خود نیز با شمشیر کشته می شود

انتخابات و دموکراتیزاسیون در خاورمیانه عربی

نویسنده: شهاب دلیلی (مدیر گروه) | ۱۲ اسفند ۱۴۰۲

حمد و العنانی در این کتاب تلاش داشته اند تا نشان دهند چه بخشی از دوران انتخاباتی جدید تحت تأثیر میراث گذشته و دوران اقتدارگرایی  و چه بخشی جدید و تحت تأثیر بهار عربی است به عقیده آنها پاسخ به این سوال نگران کننده است.

بیوگرافی