علی  رستمی (ناظر علمی)

علی رستمی (ناظر علمی)

علی رستمی پژوهشگر ارشد و ناظر علمی گروه مطالعاتی رسانه و شبکه های اجتماعی در پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه است. حوزه مطالعاتی وی ارتباطات و رسانه می باشد.

نامبرده نویسنده و صاحب آثار متعددی می باشد. وی دارای کتب و مقالات زیادی به فارسی و انگلیسی در مجلات معتبر داخلی بوده و در کنفرانس های متعدد بین المللی شرکت کرده است. آخرین آثار پژوهشی وی عبارتند از: "حركت هاي سياسي يمن در بن بست"، (مرکز پژوهش های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه، مهر 1390)؛ "تهاجم به افغانستان حاصل 11 سپتامبر"، (مرکز پژوهش های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه، شهریور 1390)؛ "بحران، رقابت و جنگ سه مشكل افغانستان"، (مرکز پژوهش های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه، مرداد 1390).

ali_sipa@yahoo.com

 


تعداد 21

علی رستمی در گفت و گو با ایسنا

دست‌هایی در کار است تا بین مردم ایران و افغانستان دشمنی ایجاد کنند

نویسنده: علی رستمی (ناظر علمی) | ۲۷ فروردین ۱۴۰۱

برنامه‌ریزی برای اسکان مناسب و ایجاد مراکزی برای پالایش مهاجران افغان و تعیین سیاست احتمالی آینده ایران در برخورد با معظلات و مشکلات پناهجویان از ملزومات است که باید هر چه سریعتر آن را مدیریت کنیم. سیاست کشور در برخورد با مساله پناهجویان افغان باید متکی بر برنامه ریزی و مدیریت باشد تا کارهای هیجانی.

"اگر طالبان در افغانستان قدرت گیرد به ایران کاری ندارد"، تصور اشتباهی است

نویسنده: علی رستمی (ناظر علمی) | ۲۳ تیر ۱۴۰۰

علی رستمی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مسایلی که در افغانستان می گذرد یک جنبه داخلی و یک جنبه بین المللی دارد که هر دو هم حامیانی دارد. در دوره ترامپ سیاست آمریکا نسبت به افغانستان تغییر کرد. حمایت آمریکا از افغانستان برای این بود که هزینه هایش را کم کند، از طرفی با توجه به سیاست آمریکا در قبال چین از طالبان حمایت کرد و در کنار آن گفت‌وگوی دولت و طالبان را مطرح کردند و این مساله را پیش بردند تا توازنی بین آنها نیز ایجاد کنند. وقتی بایدن روی کار آمد و سیاست ترامپ کنار گذاشته شد، طالبان به این نتیجه رسید که سیاست جدید آمریکا تامین کننده اهدافشان نیست و شروع به پیش‌روی در افغانستان کردند.

ارتباطات و روابط بين‌المللي

نویسنده: علی رستمی (ناظر علمی) | ۲۰ خرداد ۱۳۹۹

امروزه ارتباطات و رسانه ابزار مهمي براي ذخيره يا ارسال اطلاعات داده‌ها و خبر است. اين كارها هم درون كشوري و هم برون كشوري انجام مي‌شود و به عبارتي مرزي نمي‌شناسد بنابراين از يك تنوع خاص در ارتباطات برخوردار است چراكه مخاطب از سطح داخلي به سطح بين‌المللي كشانده مي‌شود. در اين مقطع ديگر نمي‌توان از مخاطب صرفا ملي سخن گفت، امكانات جديد موقعيت جديدي را در اختيار مخاطبان قرار مي‌دهد كه عمده‌ترين آن دسترسي آسان و تقريبا بي‌مانع به رسانه‌هاي خارجي و شبكه‌هاي اجتماعي متنوع است

انتخابات آينده و چالش های كرزای

نویسنده: علی رستمی (ناظر علمی) | ۱ آبان ۱۳۹۲

زمان ثبت نام داوطلبان رياست جمهوري افغانستان پايان يافت و در مجموع 27 نفر از افراد بانفوذ كشور نامزدي خود را براي به دست آوردن پست رياست جمهوري اعلام كردند.

جنگ وصلح در افغانستان، مشكلی داخلی و بين المللی

نویسنده: علی رستمی (ناظر علمی) | ۱۶ شهریور ۱۳۹۲

سال آينده ميلادي نيروهاي بين المللي از افغانستان خارج خواهند شد در حالي كه نه طالبان مغلوب 10 سال جنگ شده است و نه نيروهاي دولتي افغانستان توان آن را يافته اند كه پس از خروج اين نيروها، مسووليت كامل را عهده دار شوند.

مذاکره مشکل ساز در مسئله افغانستان

نویسنده: علی رستمی (ناظر علمی) | ۵ تیر ۱۳۹۲

اگر چه امریکا به دلیل اعتراضات و تحریم افغانستان تاکنون از شروع مذاکره با طالبان خوداری کرده، اما سیاست های آمریکا نشان دهنده نوعی بازی دوگانه و ایجاد شکاف در داخل طالبان است که دولت کنونی افغانستان نظر مساعد چندانی نسبت به آن ندارد.

روندی تازه در روابط غرب و افغانستان

نویسنده: علی رستمی (ناظر علمی) | ۱ اردیبهشت ۱۳۹۲

موقعیت دشوار داخلی دولت افغانستان به خاطر اتهاماتی که در مورد فساد در ساختار دولتی به دولتمردان افغانستان زده می شود و رویاروی هم قرار گرفتن رقبای سیاسی و مخالفان داخلی در تقابل دولت و فشاراتی که از هم اکنون در مورد نحوه برگزاری انتخابات آینده این کشور از سوی آن ها وارد می شود، و همچنین موقعیت غرب، از جمله مسائل دیگر است که غرب و به ویژه آمریکا را به سمتی می راند که خواستار بیرون کشیدن نیروهای از افغانستان است.

چشم انداز صلح در افغانستان

نویسنده: علی رستمی (ناظر علمی) | ۱۳ دی ۱۳۹۱

چنين به نظر مي آيد كه نشانه هايي از نوعي تغيير سياسي گام به گام در كادر رهبري پاكستان نسبت به مساله طالبان و افغانستان ايجادشده است.

تغيير معادلات قدرت در افغانستان

نویسنده: علی رستمی (ناظر علمی) | ۱۱ آذر ۱۳۹۱

پس از ديدار اعضاي شوراي صلح افغانستان از پاكستان ظاهرا مقامات دو كشور بر اين توافق دست يافته اند كه طالبان و ساير گروه هاي مسلح فعال در افغانستان درصورت قطع رابطه با القاعده بتوانند در فرآيند مذاكرات صلح شركت كنند.

طالبان و ثبات افغانستان

نویسنده: علی رستمی (ناظر علمی) | ۲۰ آبان ۱۳۹۱

از هنگام اعلام زمان خروج نيروهاي خارجي ازافغانستان در سال 2014 كشورهاي مختلف تلاش دارند با در پيش گرفتن سياست هاي مناسب و اميدوارانه زمينه روشن تري از روابط خود با افغانستان و حفظ ثبات اين كشور ترسيم كنند.

بیوگرافی