سید محسن (ميلاد) مصطفوی (مدیر گروه)

سید محسن (ميلاد) مصطفوی (مدیر گروه)

سید محسن (ميلاد) مصطفوی، مدیر گروه گروه کشمکش و همکاری در خاورمیانه در پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه می‌باشد. وی دانش‌آموخته دکتری رشته روابط بین‌الملل از دانشگاه آزاد (واحد تهران شمال) می‌باشد. حوزه مطالعاتی آقای مصطفوی شامل مسائل خاورمیانه می‌باشد.

نامبرده مقالاتی به فارسی در مجلات معتبر داخلی به چاپ رسانده است. آخرین آثار پژوهشی وی عبارتند از:

تألیف مقاله: « علل واگرایی کُردهای خاورمیانه در عصر داعش(عراق و سوریه ) »،( فصلنامه راهبرد سیاسی سال پنجم بهار 1400 ) ؛

«پیامدهای حضور داعش در عراق و سوریه»، (جستارهای سیاسی معاصر، سال دهم زمستان ۱۳۹۸)؛

«اربیل، شبه پایتختی در نقطه کانونی بحران خاورمیانه»، (اولین همایش ملی تحولات ژئوپلیتیکی غرب آسیا با تاکید بر امنیت منطقه ای، اردیبهشت ۱۳۹۵).

 

m.mostafavi61@yahoo.com


تعداد 15

ترکیه از شرق تا غرب ، سیاست خارجی ترکیه به کدام سو میرود ؟

نویسنده: سید محسن (ميلاد) مصطفوی (مدیر گروه) عبدالعزیز مولودی پرهام پوررمضان میکائیل سانیار | ۹ شهریور ۱۴۰۱

نام پرونده ویژه تابستان 1401 گروه کشمکش و همکاری در خاورمیانه را «ترکیه از شرق تا غرب ، سیاست خارجی ترکیه به کدام سو میرود؟ » انتخاب کردیم و آن به دلیل نقش فعال و پررنگ ترکیه در سال 2022 در عرصه بین الملل و منطقه ای بوده است . در همین ابتدا بهتر است که پاسخ اصلی سوال این مقاله را داد؛ سیاست خارجی ترکیه به کدام سو می رود ؟ مشخصا به سمت تامین حداکثر منافع ملی این کشور در عرصه بین الملل حتی اگر آن را جمع اضداد بنامیم .

جنگ مقدس پوتین در اوکراین

نویسنده: سید محسن (ميلاد) مصطفوی (مدیر گروه) | ۲۶ مرداد ۱۴۰۱

«پست مدرنیته نشان می‌دهد که هر به اصطلاح حقیقتی یک امر اعتقادی است. بنابراین ما به آنچه انجام می‌دهیم ایمان داریم، به آنچه می‌گوییم ایمان داریم و این تنها راه برای تعریف حقیقت است ما حقیقت روسی خاص خود را داریم که شما باید آن را بپذیرید» جملات فوق متعلق به الکساندر دوگین فیلسوف نزدیک به پوتین است که در مقاله اخیر اسلاوی ژیژک از قول او آورده شده است .

پرونده ای در جنگ روسیه - اوکراین

نویسنده: سید محسن (ميلاد) مصطفوی (مدیر گروه) عبدالعزیز مولودی ابوالفضل بازرگان | ۲۳ اسفند ۱۴۰۰

بحران اوکراین فارغ از اینکه اتفاق خوشایند و یا ناراحت کننده ای باشد، چرا که جنگ همراه امری قبیح و نا پسندیده ای است، این بحران نشان از تغییر و تحولات مهمی در نظم بین المللی دارد که ما قبل از موضع گیری نسبت به آن، نیاز داریم فهم دقیقی از آن داشته باشیم تا فرصت و چالش های پیش رو را برای تامین منافع ملی خود بشناسیم.

دالان زنگزور و امنیت ملی ایران

نویسنده: سید محسن (ميلاد) مصطفوی (مدیر گروه) عبدالعزیز مولودی هیراد مخیری (دبیر گروه) | ۵ دی ۱۴۰۰

تحلیل و برآوردی از سید محسن مصطفوی ( مدیر گروه مطالعات کشمش و همکاری در خاورمیانه امروز) ، هیراد مخیری ( دکتری روابط بین الملل و پژوهشگر مهمان مرکز ) و عبدالعزیز مولوی (عضو گروه مطالعات کشکمش و همکاری )

پرونده ویژه گروه کشمکش و همکاری در خاورمیانه

برخاسته از گور ، بازخیزی طالبان

نویسنده: نجمه ملکیان بروجنی سید محسن (ميلاد) مصطفوی (مدیر گروه) عبدالعزیز مولودی هیراد مخیری (دبیر گروه) | ۴ مرداد ۱۴۰۰

نام این پرونده در مورد طالبان، «برخاسته از گور» است ولی بیش از اینکه در مورد اضمحلال طالبان و بازگشت دوباره آن باشد، در مورد شکل حکومت طالبان است که شکل مطلوب حکمرانی آنها حکومت گورستانی است . شاید در این روزها به لحاظ شکل با طالبان جدیدی مواجه باشیم ولی به لحاظ محتوا طالبان همان طالبان با تفکر سلفی و وهابیت، انفجارهای انتحاری، سیاست زمین سوخته، دشمنی با اندیشه و تاریخ و هنر و سیاست‌های بدوی و غیر انسانی با اهالی افغانستان است.

پرونده ویژه اسفند گروه کشمکش و همکاری با موضوع کرونا و نقش دولتها در پیشگیری و واکسیناسیون

نویسنده: سید محسن (ميلاد) مصطفوی (مدیر گروه) عبدالعزیز مولودی هیراد مخیری (دبیر گروه) | ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰

"وقتی از ناسیونالیسم در عصر مدرن صحبت به میان می‌آید،منظور یک اندیشه و عمل است که به دنبال ایجاد یا تقویت«احساس ملی» در بین مردم است ، ناسیونالیسم به گونه ای در تمام نقاط ایدئولوژی سیاسی از چپ تا راست میانه یافت می‌شود و این نشان از آن دارد که ناسیونایسم چیزی عام‌تر و مبهم‌تر از یک ایدئولوژی خاص است"

بحران در قفقاز و امنیت ملی ایران پرونده ای در باب مسأله قره باغ

نویسنده: حمید احمدی (ناظر علمی) نجمه ملکیان بروجنی سید محسن (ميلاد) مصطفوی (مدیر گروه) حسین زینلیان بروجنی هیراد مخیری (دبیر گروه) | ۲۵ بهمن ۱۳۹۹

« بحران در قفقاز و امنیت ملی ایران »، عنوان پرونده ای است که به همت اعضای گروه مطالعاتی کشمکش و همکاری در خاورمیانه نگاشته شده و نمادی از هم فکری جمعی و پردازش متمرکز در خصوص یک مسأله است. آنچه این پرونده را درخشان نموده انتقال تجارب و یادگیری نحوه و ظرافت های پژوهش زیر نظر ناظر علمی گروه است

قره باغ کوهستانی و احتمال سوریه ای شدن منطقه قفقاز

نویسنده: سید محسن (ميلاد) مصطفوی (مدیر گروه) | ۱۶ مهر ۱۳۹۹

سقوط اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 موجب استقلال جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان در همان سال گشت و ارمنیان منطقه قره باغ کوهستانی نیز در سال 1992با نام جمهوری آرتساخ اعلام استقلال و جدایی از جمهوری آذربایجان کردند و این سر آغاز جنگ بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان بود .

بیوگرافی