رضا اختیاری امیری

رضا اختیاری امیری

 رضا اختیاری امیری پژوهشگر ارشد مهمان سابق در پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه است. وی فارغ التحصیل دکتری رشته روابط بین الملل از دانشگاه پوترای مالزی می باشد. حوزه مطالعاتی دکتر اختیاری مطالعات سیاست خارجی ایران، مطالعات خلیج فارس و مسائل خاورمیانه است.

نامبرده مقالاتی به فارسی و انگلیسی در مجلات معتبر داخلی و بین المللی به چاپ رسانده است. آخرین آثار پژوهشی وی عبارتند از: "آیا عناصر حکمرانی در شادی مردم منطقه منا مهم هستند؟"، (مجله بین المللی اقتصاد اجتماعی، 2013)؛ "بهار عربی: پیامدهای ژئوپلیتیکی برای ایران"، (علوم اجتماعی آسیا، 2012)؛ " تأثیر سرمایه گذاری خارجی بر پاسخگویی و مسئولیت پذیری دولتها در منطقه منا"، (مجله بین المللی اقتصاد اجتماعی، 2011).

 


تعداد 7

لزوم نگاه راهبردی به قطر

نویسنده: رضا اختیاری امیری | ۴ دی ۱۳۹۷

بحران در روابط عربستان سعودی و قطر از اهمیت فراوانی در معادلات منطقه غرب آسیا برخوردار است. با وجود این که بحران در روابط دو کشور بی سابق نیست، اما به نظر می رسد با توجه به شرایط کنونی ژئوپلتیک منطقه و ماهیت متفاوت بحران، بتوان آن را علیرغم تبعات سلبی، به عنوان یک فرصت برای ایران در نظر گرفت. دستگاه دیپلماسی ایران می تواند با اتخاد یک سیاست فعالانه و راهبردی منافع ملی و امنیت کشور را در زیر سیستم غرب آسیا تامین نماید. 

پیامدهای امنیتی بحران قطر

نویسنده: رضا اختیاری امیری | ۲۱ خرداد ۱۳۹۶

در صورت عدم یافتن سازوکاری جهت حل بحران این موضوع محتمل است که نظم امنیتی منطقه تغییر پیدا کرده و منطقه وارد مرحله تازه ای از تنش ها و منازعات گردد.

ترامپ و محدودیت های اتخاذ سیاست انزواگرایی در قبال خاورمیانه

نویسنده: رضا اختیاری امیری | ۲۲ آذر ۱۳۹۵

علیرغم اظهارات ترامپ مبنی بر اشتباهات دولت اوباما و حضور بی مورد و مداخله بی نتیجه و «هزینه زا دولت کنونی در خاورمیانه، عوامل محدویت زایی وجود دارند که با وجود عدم تمایل ترامپ جهت حضور گسترده در زیر سیستم خاورمیانه، حضور مداوم، مداخله گری مستمر و حتی نظامی گیری جدید این کشور را در آینده ایجاب خواهد نمود. 

جنگ نامحدود: استراتژی عربستان در قبال ایران در عصر پسا داعش

نویسنده: رضا اختیاری امیری | ۳ شهریور ۱۳۹۵

شکست عربستان در رقابت های ژئوپلیتیکی و جنگ های نیابتی و همچنین قطع روابط دیپلماتیک این کشور با ایران منجر به آن شده تا سعودی ها بتدریج از همه امکانات و ظرفیت های خود، در قالب به اصطلاح جنگ نامحدود، جهت مقابله با ج.ا.ایران استفاده نماید.

یمن در گرداب جبر ژئوپلیتیک

نویسنده: رضا اختیاری امیری | ۲۶ فروردین ۱۳۹۴

در یک جمع بندی کلی می توان اظهار نمود؛ شرایط ژئوپلیتیکی یمن موجب شده است تا یک ائتلافی با محوریت آمریکا- عربستان و اسرائیل شکل بگیرد که هدف غایی آن سرکوب حرکت های انقلابی مردم یمن و ایجاد یک حکومت دست نشانده می باشد و این کار به منظور یافتن توان در جهت تامین منافع هر سه محور که نماینده طیف های غربی، عربی و صهیونیستی می باشند، صورت می گیرد.

چشم انداز سیاست خارجی عربستان سعودی تحت رهبری ملک سلمان

نویسنده: رضا اختیاری امیری | ۲۰ بهمن ۱۳۹۳

بنظر می رسد پادشاه جدید عربستان رهیافت بعضا متفاوتی را در برخورد با برخی مسائل خارجی در پیش بگیرد. از مختصات و تغییرات مهم و قابل پیش بینی این عرصه می توان به بهبود و تغییر کیفی در روابط و مناسبات میان عربستان و ایالات متحده در آینده نزدیک اشاره نمود. این موضوع عمدتا در تمایلات و گرایشات غرب گرایانه ملک سلمان و همچنین اعتقاد وی به جایگاه برتر ایالات متحده در معادلات جهانی قدرت ریشه دارد.

ناتوی عربی : الزامات و واقعیتها

نویسنده: رضا اختیاری امیری | ۱۷ دی ۱۳۹۳

هدف اصلی از پیشنهاد تشکیل ناتوی عربی اساسا «مقابله با ایران» و گسترش نفوذ آن کشور در منطقه می باشد. با این وجود بنظر می رسد ایجاد «موازنه تهدید» در مقابل ایران از طریق تشکیل یک اتحاد نظامی، با چالشهای جدی مواجه باشد.

بیوگرافی